Tratamente parodontale

12_3

Se efectuează pentru a restaura și menține sănătatea și frumusețea gingiei și a osului de sub ea.

Ele sunt specifice cauzei care determină defectele paradontale : boala paradontala , trauma funcțională. Pot fi intervenții chirurgicale sau nechirurgicale. Boala paradontala (“parodontoza” în termeni populari) se tratează prin eliminarea cauzelor (bacteriile și pungile parodontale) și apoi refacerea defectelor produse de ele.

Pungile parodontale se formează când bacteriile scapă de sub control datorită unor factori ereditari peste care se suprapun obiceiuri nesănătoase: fumatul, igiena defectuasă, alimentație nesănătoasă. Gingiile sângerează , dinții devin din ce în ce mai mobili, gingiile se pot retrage, apare un gust neplăcut în gură și o respirație urât mirositoare.

Se tratează nechirurgical în majoritatea cazurilor. Când dinții sunt prea mobili se extrag, se inserează implanturi și se reconstruiesc dinții și gingia în laborator. Se elimină cauzele locale: tartrul (bacteriile) prin detartraje, tratamente ale pungilor parodontale, se modifică stilul de viață: renunțarea la fumat, controale din 3 în 3 luni cu igienizări profesionale, între care pacientul respectă toate regulile de igienă descrise și impuse de medic. Dacă toate se respectă prognosticul este bun.

Alungiri coronare

Sunt micro – intervenții chirurgicale cu scopul de a îmbunătății estetica gingiilor. Se efectuează într-o singură ședință, cu laser sau chirurgical, de obicei în funcție de digital smile design-ul realizat în prealabil.

Grefe de țesut

Este o intervenție minim invazivă prin care se transplantează o mică bucată de țesut moale (gingie sau țesut conjunctiv) pentru a repara un defect gingival. Se folosește la implanturi sau pentru a acoperi defecte cauzate de boala parodontală sau traume funcționale.
Grefa se recoltează de pe palat, suturile sunt foarte fine, firele se scot la 10 zile, maturizarea grefei se face în 4 săptămâni.

Plasma sangvină

Ți se recoltează sângeledin care,prin centrifugare se separă plasma cu factori de creștere și vindecare. Aceasta o injectăm la nivelul gingiilor tale pentru a îți stimula procesele de vindecare și regenerare a țesuturilor distruse de bacterii în boala parodontală.

Programează-te la o consultație