Implantul dentar la pacienții cu diabet

Din dorința de a aduce stomatologia cât mai aproape de pacienți și a le oferi servicii premium, tratăm, fără excepție, cazurile complexe de reabilitare orală, fie că este vorba de pacienți care suferă de afecțiuni.

Una dintre cele mai des întâlnite proceduri este reprezentată de inserarea implanturilor dentare la pacienții ce suferă de diabet. Având în vedere vulnerabilitatea pacienților cu diabet în cazul intervențiilor chirurgicale, este normal să își pună un semn de întrebare în ceea ce privește acceptarea planului de tratament. Majoritatea pacienților se confruntă cu ideea eșecului osteointegrarii și recuperării în urma intervenției chirurgicale.

De reținut însă, faptul că, diabetul nu reprezintă o contraindicație absolută a tratamentului cu implant dentar. Din contră, datorită progresului tehnologic în ceea ce privește stomatologia, procedura poate constitui soluția optimă de tratament. În acest caz, se renunță la ideea montării unei punți dentare ce implică la rândul ei, pilirea și scoaterea nervilor dinților învecinați.

Pacienții ce suferă de diabet sunt mult mai predispuși la afecțiuni parodontale, inflamații gingivale, mobilitate dentară sau chiar pierderea dinților. De aceea, este important să înțelegem că sănătatea orală nu este o opțiune, ci o prioritate. Se recurge astfel, la solicitarea istoricului medical al pacientului pentru a evalua situația clinică a acestuia și la efectuarea verificărilor necesare pentru a lua decizia corectă.

În clinica Dentmark recurgem la inserarea implanturilor Megagen, materiale ce asigură un nivel înalt de biocompatibilitate. Pe lângă acestea, ele oferă maximă stabilitate, redau echilibrul psihic al pacientului, asigură o rată ridicată de osteointegrare, timp de tratament și vindecare redus și un rezultat estetic al dintelui final.

Tehnica PRGF constituie, în acest caz, soluția optimă de vindecare accelerată. Cu ajutorul recoltării unei cantități mici de sânge al pacientului, separăm factorii de creștere de cei inflamatori, obținând membrane cu factori de creștere. Acestea sunt folosite pentru a acoperi zona intervenției (implanturi, extracții, adiție osoasă, sinus lifting). Datorită acestei proceduri, durerea este nesemnificativă, iar regenerarea țesuturilor are loc mult mai rapid.

Conștientizarea riscurilor, ținerea sub control a afecțiunii, monitorizarea atentă a acesteia și urmarea indicațiilor medicului stomatolog oferă cea mai bună soluție a problemelor cu care se confruntă pacienții cu diabet.