Igienizare profesională prin tehnologia GBT (Guided Biofilm Therapy)

 

P1026126-scaled

Tehnologia GBT (Guided Biofilm Therapy) este o tehnologie inovatoare în domeniul stomatologiei, concepută pentru a asigura o igienă orală completă și eficientă, prin îndepărtarea biofilmului dentar și a tartrului de pe suprafețele dentare și gingiile pacienților. Această tehnologie implică utilizarea unor tehnici avansate și instrumente specializate pentru a realiza o curățare profundă și precisă, adaptată nevoilor fiecărui pacient.

Principalele componente și implicații ale tehnologiei GBT includ:

 1. Air Flow®: Acesta este un sistem de curățare cu jet fin de apă încălzită și pudră specială, cum ar fi Erythritol PLUS. Acest jet puternic și delicat în același timp îndepărtează eficient biofilmul, petele de suprafață și tartrul de pe dinți și gingii. Air Flow® este potrivit pentru toate suprafețele orale, inclusiv zonele greu accesibile, oferind o curățare completă și confortabilă pentru pacienți.
 2. Periaj cu ultrasunete: Tehnologia GBT utilizează ultrasunete pentru a desprinde și a îndepărta tartrul și depozitele de pe suprafețele dentare. Acest periaj avansat asigură o îndepărtare precisă a tartrului fără a afecta țesuturile sănătoase din jurul dinților.
 3. Personalizare și adaptabilitate: Tehnologia GBT permite adaptarea procedurii la nevoile specifice ale fiecărui pacient. Medicul dentist evaluează starea orală a pacientului și utilizează tehnologiile și instrumentele adecvate pentru a oferi rezultate optime.
 4. Beneficii pentru sănătatea orală și generală: Implicațiile tehnologiei GBT includ prevenirea afecțiunilor dentare și gingivale, menținerea sănătății gingiilor și a dinților, precum și îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului. Prin eliminarea biofilmului și a tartrului, se reduc riscurile bolilor parodontale și se menține o igienă orală sănătoasă, cu impact pozitiv asupra sănătății generale.

Terapia ghidată a biofilmului (GBT) reprezintă o abordare sistematică în igiena orală, concepută pentru a asigura o curățare completă și eficientă a cavității orale, prin identificarea, localizarea și îndepărtarea biofilmului dentar într-un mod ghidat și precis. Biofilmul, cunoscut și sub denumirea de placa bacteriană, este un strat aderent de bacterii și depozite de pe dinți.

Procedura reprezintă viitorul îngrijirii preventive a sănătății orale. Această nouă abordare oferă:

 • Rezultate imediate de curățare a dinților;
 • Încredere sporită;
 • Procedură rapidă și nedureroasă;
 • Îndepărtează tartrul și placa bacteriană;
 • Tratează petele severe și biofilmul;
 • Accesibil din punct de vedere financiar;

PAȘII PROCEDURII:

 1. Evaluarea inițială: Înainte de a începe procedura GBT, medicul stomatolog va efectua o evaluare inițială a stării sănătății orale. Aceasta include o examinare a dinților, gingiilor și a zonelor cu probleme potențiale.
 2. Identificarea biofilmului și a tartrului: Prin tehnici speciale, precum colorarea biofilmului și examinarea cu sonde, se identifică și se localizează biofilmul dentar și tartrul de pe dinți și gingii. Această etapă permite o igienizare precisă și eficientă.
 3. Air Flow®: Procedura începe cu utilizarea tehnologiei Air Flow®. Se folosește un jet fin de apă încălzită și pudră specială, cum ar fi Erythritol PLUS, care are o granulație fină. Aceasta ajută la îndepărtarea biofilmului, a petelor și a tartrului de pe suprafețele dentare. Procesul este rapid, nedureros și asigură o curățare minuțioasă a dinților.
 4. Periaj cu ultrasunete: Următorul pas implică periajul cu ultrasunete, care se concentrează pe îndepărtarea tartrului și a depozitelor persistente de pe dinți. Ultrasunetele emise de un instrument special ajută la desprinderea și îndepărtarea eficientă a tartrului de pe suprafețele dentare.
 5. Evaluare post-tratament: După finalizarea procedurii GBT, medicul stomatolog va evalua rezultatele și va oferi recomandări pentru îngrijirea orală de acasă.

BENEFICIILE PROCEDURII:

 1. Curățare eficientă și completă: GBT utilizează o abordare ghidată pentru a îndepărta în mod eficient biofilmul dentar și tartrul de pe suprafețele dentare. Aceasta asigură o curățare completă a dinților, inclusiv în zonele greu accesibile, precum aparatele ortodontice și implanturile dentare.
 2. Sănătatea gingiilor: Prin îndepărtarea biofilmului și a tartrului, GBT contribuie la menținerea gingiilor sănătoase. Eliminarea plăcii bacteriene reduce riscul de inflamații gingivale și de parodontită, prevenind astfel problemele gingivale.
 3. Îmbunătățirea aspectului estetic: GBT ajută la îndepărtarea petelor și depozitelor de pe dinți, conferindu-le un aspect mai alb și mai strălucitor. Aceasta contribuie la obținerea unui zâmbet frumos și mai atrăgător.
 4. Confort și siguranță: Procedura GBT este non-invazivă, nedureroasă și sigură pentru pacienți. Tehnologia Air Flow® folosește un jet fin de apă și pudră specială, asigurând o curățare delicată a dinților și gingiilor, fără a afecta structura dentară.
 5. Prevenirea afecțiunilor dentare și gingivale: Datorită curățării complete și eficiente, GBT previne apariția cariilor dentare, gingivitelor și a altor probleme dentare. Un control riguros al biofilmului reduce riscul de dezvoltare a afecțiunilor dentare și contribuie la menținerea unei sănătăți orale optime.
 6. Rezultate rapide și vizibile: Procedura GBT oferă rezultate imediate și vizibile. Pacienții pot observa îmbunătățiri ale aspectului zâmbetului și o senzație de prospețime după finalizarea tratamentului.
 7. Potrivit pentru toți pacienții: Tehnologia GBT poate fi utilizată de către pacienții de toate vârstele și cu diferite condiții dentare. Este o soluție potrivită pentru oricine dorește să își mențină sănătatea orală și să aibă un zâmbet frumos.

Smile design

Conceptul de DSD ne ajută să creăm, nu numai un zâmbet frumos, ci și sănătos, în armonie cu trăsăturile și emoțiile noastre.

Fațete

Sunt un tratament menit să modifice ușor forma, culoarea și poziția dinților pentru un zâmbet echilibrat și în armonie cu buzele, obrajii, ochii și forma feței. 

Coroane

Sunt un tratament restaurativ de care este nevoie pentru a reface structura și funcționalitatea dinților și a implanturilor.

Prevenție

Când te gândești la dinții tăi vrei să îi știi sănătoși, curați, să ai cea mai frumos mirositoare respirație și cel mai strălucitor zâmbet.

Programează-te la o consultație